söndag 16 januari 2011

Hotell i Järfälla

I Järfälla finns det flera hotell som man kan välja att bo på när man besöker Järfälla.


Bredvid motorvägen E18 ligger Welcome Hotel och har 158 rum. Det finns även goda möjligheter för konferenser hos Welcome Hotel i Barkarby. konferensgrupper på upp till 50 personer får plats på hotellet och i samarbete med Barkarby Gård så kan man ta emot grupper på upp till 150 personer. I välkända Wärdshuset Lasse Maja serveras det mat.
Hos Welcome Hotel i Barkarby så finns det en utomhuspool och ett spa. Det ligger golfbanor och badmintonbanor i närheten av Welcome Hotel i Barkarby.
Welcome Hotel ligger nära goda kommunikationer. Pendeltågsstationen Barkarby ligger precis bredvid hotellet och E18 passerar även den utanför hotellet. Till Stockholm central tar det ca 15 minuter med pendeltåg från Welcome Hotel.

Länk till Welcome Hotel http://www.welcomehotel.se/


Hotellet på Görvälns slott ligger i flyglarna till Görvälns slott och som byggdes år 1750. De 38 och 72 bäddarna på hotellet håller mycket hög kvalité och har en unik design. Rummen är väldigt rikt utsmyckade med den högsta kvalitén på materialet. Sängarna är en upplevelse för sig.  En del av rummen på Görvälns slott har en fin utsikt över Mälaren och viken som kallas för Görväln.
Hotellet är beläget några km utanför Jakobsberg i ett lugnt område med stora åkrar och mälaren som närmsta granne. I närheten ligger Bruket, där man under vintern kan åka skidor både utförsskidor och långfärdsskidor. I Anslutning till Görvälns slott ligger motions och promenadspår som går längsmed mälaren. Spåren är väl underhållna och vintertid så anläggs skidspår.
Det finns gott om parkeringar i anslutning till hotellet, under vissa tider på året är området väldigt populärt för motionärer, fiskare och fågelskådare. Detta påverkar dock inte de som bor på hotellet.
Konferens
På Görväln slott finns det 8 st. konferensrum att hyra. Om man vill ha en konferens på Görvälns slott så går det att vara så många som 66 personer om man sitter placerade som på en bio, alternativt så kan man sitt 44 person om man väljer skolsittning. Även konferenslokalerna håller en hög kvalité vad det gäller design.
Kontaktuppgifter för Görvälns Slott
Görvälns Slott
175 46 Järfälla
Tel 08-120 00 200
E-post: info@gorvalnsslott.se


Vandrarhemmet Majorskan tillhör Järfälla Kommun och ligger placerad bakom IKEA i Barkarby Handelsplats/Outlet. Driften av vandrarhemmet Majorskan sköts av Kvarngymnasiet. Bredvid vandrarhemmet Majorskan så finns det stora grönområden med motionsspår och Säbysjön som har ett rikt fågelliv. Området är populärt bland fågelskådare.  Vandrarhemmet Majorskan har en inredning som för tankarna till den tid då Flygvapnet använda Barkarby flygfält.
Logi
Vandrarhemmet Majorskan har totalt 60 bäddar och är fördelade på 2-8 bäddar per rum. Vandrarhemmet Majorskan har en prislista som du finner en länk till längre ner. Priserna varierar beroende på ålder och om man är medlem i STF eller inte.
Konferens
På Vandrarhemmet Majorskan så kan man anordna konferenser och dessa hålls då i en lokal som kallas för Officersmässen. Prislista hittar ni längre ner på sidan.
Tel. 08- 445 72 70       
Konferens
Tel. 08-445 72 74
info@majorskan.com
Kaptensvägen 7, 177 38 Järfälla


Ängsjö stugor ligger strax norr om Stäket. Ängsjö Stugor ligger i det natursköna området Ängsjö Friluftsområde i Järfälla.
Logi
Ängsjö Stugor i Järfälla består av 4-bäddars stugor men det finns en bäddsoffa i varje stuga vilket gör det möjligt för 5 personer att övernatta. Det finns möjlighet att hyra en TV till stugan om man önskar, och i varje stuga finns det kaffebryggare, mikro, kokplattor och kylskåp. Några av stugorna är handikappanpassade och har ramper. Stugorna är anpassade för att kunna användas även på vintern.
Man kan även hyra ett större hus som kallas för Lugnhamn och som består av 20 bäddar.
Ring 08-58351401 för mer information eller bokning.

Vandrarhemmet Lenvik ligger i Jakobsberg i ett område som kallas för Västra Jakobsberg. Västra Jakobsberg är ett lugnt villaområde. Vandrarhemmet Lenvik ligger ett par hundra meter ifrån Görvälns Naturreservat där Görvälns Slott ligger. Vandrarhemmet Lenvik påminner om en större villa och passar bra in i omgivningarna i villaområdet.
Logi
Rummen på Vandrarhemmet Lenvik är enklare inredda rum med 1-4 bäddar. Enkelrum kostar 350:-per natt och dubbelrum 520:- per natt. Sängkläder och badlakan finns att hyra
Mat
Enklare smörgåsar och bullar serveras på vandrarhemmet Lenvik i Järfälla och kostar upp till 25 kr. Frukost serveras för grupper om minst 6 personer och kostar då 70kr per person.
Kontaktuppgifter:
Vandrarhemmet Lenvik i Järfälla
Lidvägen 37
17740 Järfälla


Vandrarhemmet Kallhällsbaden ligger i Kallhäll i norra Järfälla. Kallhällsbaden ligger precis bredvid Mälaren och angränsar till Görvälns Naturreservat. Stor badstrand, volleybollplan samt bastu finns.
Logi
Kallhällsbaden Vandrarhem och Restaurang har ttalt 40 sängplatser att tillgå. Priserna är från 250:- och uppåt.
Kontakt Kallhällsbaden Vandrarhem & Restaurang
Fabriksvägen 20
176 71 Järfälla
Tel: 08-583 583 15